[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 5، شماره 1 - ( سال پنجم، شماره اول، بهار 1396 ) ::
دوره 5 شماره 1 مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور - صفحه 19 - 29 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره آبی گیاه حرا (Avicennia marina) و آنغوزه (Ferula assa Foetida) بر پارامترهای استرس اکسیداتیو سلول‌‌های بافت مغز موش‌‌های صحرایی دیابتی
خانم راهله رهباریان *، آقای حشمت سپهری مقدم، آقای سید دامون صدوقی
چکیده:   (425 مشاهده)
مقدمه
هدف مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره آبی گیاهان آنغوزه و حرا بر سطح آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی سلول‌‌های بافت مغز موش‌‌های صحرایی دیابتی و مقایسه میزان اثربخشی این دو عصاره با یکدیگر بود.
مواد و روش‌‌ها
تعداد 54 سر موش صحرایی نر به تعداد مساوی به گروه‌‌های شاهد، شاهد دیابتی و دیابتی تیمار شده با غلظت 100 و 200 میلی‌‌گرم بر کیلوگرم عصاره آنغوزه و با غلظت 100 و 200 میلی‌‌گرم بر کیلوگرم عصاره حرا به صورت تصادفی تقسیم شدند. گروه‌‌های شاهد دیابتی و تجربی دیابتی، با یک بار تزریق داخل صفاقی 120 میلی‌‌گرم بر کیلوگرم آلوکسان دیابتی شدند. گروه‌‌های تجربی دیابتی به مدت یک ماه، عصاره آبی حرا و آنغوزه را به صورت داخل صفاقی دریافت نمودند. در روزهای 1، 15 و 30‌‌ پس از القاء دیابت تجربی سطح آنزیم‌‌های سوپراکسیددیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون ‌‌اس- ترانسفراز (GST) و کاتالاز (CAT)، همچنین میزان مالون‌‌دی‌‌آلدئید (MDA) در سلول‌‌های بافت مغز اندازه‌‌گیری شد. داده‌‌ها بر اساس آزمون واریانس دوطرفه و آزمون تعقیبی LSD تحلیل شدند.
یافته‌‌ها
تزریق عصاره گیاهان آنغوزه و حرا با غلظت‌‌های 100 و 200 میلی‌‌گرم بر کیلوگرم به موش‌‌های دیابتی منجر به کاهش معنی‌‌دار در  MDAو افزایش معنی‌‌دار در میزان فعالیت آنزیم‌‌های SOD، GST و CAT در سلول‌‌های بافت مغز موش‌‌های دیابتی پس از 30 روز گشت (0/05>P). همچنین مشخص شد که عصاره گیاه حرا عملکرد نسبتاً مناسب‌‌تری نسبت به عصاره گیاه آنغوزه دارد.
نتیجه‌‌گیری
نتایج حاصل از این مطالعه تأییدکننده نقش آنتی‌‌اکسیدانی وابسته به غلظت عصاره گیاهان آنغوزه و حرا در بهبود شاخص‌‌های استرس‌‌اکسیداتیو سلول‌‌های بافت مغز موش‌‌های صحرایی دیابتی می‌‌باشد.
واژه‌های کلیدی: آنزیم‌‌ها، آنتی‌‌اکسیدان، دیابت، مغز، موش صحرایی
متن کامل [PDF 870 kb]   (206 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم آزمایشگاهی
دریافت: ۱۳۹۶/۵/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۶/۵/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۶/۵/۱۴
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahbarian R, Sepehri Moghadam H, Sadoughi S D. Effect of Aqueous Extract of Ferula Assa-Foetida and Avicennia Marina on Oxidative Stress Parameters of Brian Cells in Diabetic Rats. J Neyshabur Univ Med Sci. 2017; 5 (1) :19-29
URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-368-fa.html
رهباریان راهله، سپهری مقدم حشمت، صدوقی سید دامون. اثر عصاره آبی گیاه حرا (Avicennia marina) و آنغوزه (Ferula assa Foetida) بر پارامترهای استرس اکسیداتیو سلول‌‌های بافت مغز موش‌‌های صحرایی دیابتی. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور. 1396; 5 (1) :19-29

URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-368-fa.html

دوره 5، شماره 1 - ( سال پنجم، شماره اول، بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی نیشابور J Neyshabur Univ Med Sci

*** هرگونه کپی برداری از این سایت بدون ذکر منبع غیر قانونی و همراه با پیگیری های قضایی می باشد *** مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور *** Any copying of this site without citing the source is illegal And is associated with the pursuit of justice ***

Persian site map - English site map - Created in 0.228 seconds with 801 queries by yektaweb 3501