[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر عصاره مرزه بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و میکروبی ماست کم‌کالری پروبیوتیک
دکتر اکرم شریفی 1، خانم فائزه نوذری2، دکتر سید علی مرتضوی3، الهه کارگزار
1- دانشگاه ازاد قزوین ، asharifi@qiau.ac.ir
2- دانشگاه آزاد سبزوار
3- دانشگاه ازاد سبزوار
چکیده:   (113 مشاهده)
در این تحقیق اثر افزودن عصاره حاصل از گیاه مرزه به ترتیب در سه سطح 1/0 و 09/0 و 08/0 درصد در سه تکرار بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی، ترکیبات فنولی وزنده‌ مانی باکتری‌های بیفیدو باکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست کم‌کالری مورد بررسی قرار گرفت و تغییرات آن در طی 21 روز نگهداری با نمونه شاهد مقایسه گردید. نتایج نشان داد تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در همه نمونه‌های ماست طی روزهای اول تا چهاردهم پس از تولید افزایش و سپس از روز چهاردهم تا بیست و یکم پس از تولید نسبت به ‌روز اول تولید (به‌جز نمونه ماست حاوی 09/0 عصاره مرزه) کاهش قابل‌توجه داشت. بیشترین تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست پروبیوتیک حاوی 09/0 عصاره و سپس در مراتب بعدی 1/0، 08/0 و شاهد گزارش شد. نتایج فعالیت آنتی‌اکسیدانی نشان داد در کل دوره نگهداری بیشترین میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی در نمونه ماست حاوی 1/0 عصاره مرزه مشاهده شد که دارای بیشترین درصد عصاره مرزه بود. مقدار ترکیبات فنولی با افزایش مدت‌زمان ماندگاری تا روز چهاردهم کاهش معنی‌دار نداشت ولی با گذشت زمان تا روز بیست و یکم تفاوت معنی‌دار شد.
واژه‌های کلیدی: ماست، باکتری‌های پروبیوتیک، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، ترکیبات فنولی، مرزه
     
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: صنایع غذایی
دریافت: ۱۳۹۶/۹/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print



برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی نیشابور J Neyshabur Univ Med Sci

*** هرگونه کپی برداری از این سایت بدون ذکر منبع غیر قانونی و همراه با پیگیری های قضایی می باشد *** مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور *** Any copying of this site without citing the source is illegal And is associated with the pursuit of justice ***

Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3855