[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 6، شماره 2 - ( 6-1397 ) ::
دوره 6 شماره 2 مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور - صفحه 49 - 58 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر چای کامبوجا بر پارامترهای استرس اکسیداتیو در خرگوش‌های هایپرکلسترولمی
دکتر محبوبه سترکی1 ، دکتر منیر دودی2 ، دکتر زهرا هوشمندی 3
1- گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایذه
2- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان، اصفهان
3- گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایذه ، zhoushmandi@yahoo.com
چکیده:   (117 مشاهده)
مقدمه
آترواسکلروز عامل خطر عمده برای پیشرفت بیماری‌های قلبی و عروقی است. هدف مطالعه حاضر تعیین اثرات چای کامبوجا بر استرس اکسیداتیو ناشی از رژیم غذایی پرکلسترول در خرگوش‌های نیوزلندی بود.
مواد و روش‌‌ها
در مطالعه تجربی حاضر ۳۲ خرگوش نژاد نیوزلندی (ﺑﺎ وزن ﺗﻘﺮیﺒﯽ ۲۰۰۰-۲۵۰۰ گرم) بطور تصادفی در ۴ گروه ۸ تایی قرار گرفتند. گروه اول (کنترل) رژیم غذایی استاندارد و گروه دوم (هیپرکلسترولمی) رژیم غذایی پرکلسترول (۱ درصد) را به مدت ۴۰ روز دریافت کردند. گروه سوم چای کامبوجا با دوز ۱۰ میلی لیتر بر کیلوگرم (گاواژ -روزانه) و گروه چهارم رژیم غذایی پر کلسترول را به همراه چای کامبوجا دریافت کردند. در نهایت سطوح کلسترول، مالون‌دی‌الدهید و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی سرم و نیتریک اکساید تعیین شد.
یافته‌‌ها
خرگوش‌هایی که رژیم غذایی پرکلسترول همراه با چای کامبوجا و گروهی که فقط چای کامبوجا دریافت کرده بودند نسبت به گروه رژیم غذایی پرکلسترول دارای سطح کلسترول خون معنی‌‌دار پایین‌‌تری بودند (۰/۰۳=P و ۰/۰۰۰۱>P). سطح MDA سرم خون در خرگوش‌‌هایی که کامبوجا را به تنهایی و همراه با رژیم پرکلسترول دریافت کردند به طور معنی‌‌داری نسبت به گروه هایپرکلسترولی کاهش یافت (۰/۰۰۱=P و ۰/۰۲=P). گروهی که فقط کامبوجا دریافت کردند ظرفیت آنتی‌‌اکسیدانی خونشان نسبت به گروه هایپرکلسترولی افزایش معنی‌‌داری داشت (۰/۰۰۰۱>P) و سطح NO (Nitric oxide) خونشان به طور معنی‌‌داری کاهش یافته است (۰/۰۰۱=P).
نتیجه‌‌گیری
می‌توان اینگونه استدلال نمود که چای کامبوجا ممکن است با بهبود سیستم دفاع آنتی‌اکسیدانی و ممانعت از اکسیداسیون لیپیدها از پیشرفت آترواسکلروز ممانعت به عمل آورد.
واژه‌های کلیدی: چای کامبوجا، خرگوش، هایپرکلسترولمیک، استرس اکسیداتیو
متن کامل [PDF 963 kb]   (38 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: فیزیولوژی پزشکی
دریافت: ۱۳۹۷/۲/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۷/۶/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۷/۸/۱۹
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

setorki M, doudi M, hooshmandi Z. Effect of kambucha tea on oxidative stress parameters in the hypercholesterolemic rabbits . J Neyshabur Univ Med Sci. 2018; 6 (2) :49-58
URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-520-fa.html

سترکی محبوبه، دودی منیر، هوشمندی زهرا. تاثیر چای کامبوجا بر پارامترهای استرس اکسیداتیو در خرگوش‌های هایپرکلسترولمی. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور. 1397; 6 (2) :49-58

URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-520-fa.html



دوره 6، شماره 2 - ( 6-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی نیشابور J Neyshabur Univ Med Sci

*** هرگونه کپی برداری از این سایت بدون ذکر منبع غیر قانونی و همراه با پیگیری های قضایی می باشد *** مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور *** Any copying of this site without citing the source is illegal And is associated with the pursuit of justice ***

Persian site map - English site map - Created in 0.2 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3781