اثر کوتاهمدت مکملیاری عصارۀ دانۀ انگور سیاه بر ظرفیت آنتیاکسیدانی دختران غیر ورزشکار پس از یک جلسه فعالیت هوازی درمانده ساز
|
شیما طاهرخانی1 ، حمید محبی1 ، حمید اراضی 2، ریحانه سریری3  |
1- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران 2- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران ، hamidarazi@yahoo.com 3- گروه بیوشیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران |
|
چکیده: (80 مشاهده) |
مقدمه
هدف این پژوهش، بررسی تأثیر مکملیاری کوتاهمدت عصارۀ دانۀ انگور سیاه بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی پس از یک جلسه فعالیت هوازی حاد در دختران غیر ورزشکار بود.
مواد و روشها
16 دانشجوی دختر غیر ورزشکار به شکل تصادفی به 2 گروه 8 نفری عصارۀ دانۀ انگور سیاه (مصرف 3 کپسول 100 میلیگرمی در روز به مدت 4 هفته) و دارونما (مصرف 3 کپسول 100 میلیگرمی مالتودکسترین در روز به مدت 4 هفته) تقسیم شدند. نمونه خونی در سه مرحله قبل و پس از 4 هفته مکملیاری و بلافاصله پس از فعالیت هوازی بروس گرفته شد. دادهها از طریق آزمون تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر در سطح معنیداری 0/05=α بررسی شدند.
یافتهها
نتایج نشان داد فعالیت آنزیمهای سوپر اکسید دیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و پراکسیداز (POD) بین 2 گروه در حالت پایه و پس از مکملیاری، تفاوت معنیداری نداشت. فعالیت آنزیم کاتالاز (CAT) پس از مکملیاری بین 2 گروه معنیدار بود (0/05>P). فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی در گروه مداخله در حالت پایه نسبت به پس از مکملیاری و پس از فعالیت به شکل معنیداری کمتر بود (0/05>P). میانگین فعالیت این آنزیمها پس از فعالیت بهطور معنیداری نسبت به پس از مکملیاری در گروه مداخله بیشتر بود (0/05>P). در گروه دارونما در زمان پس از فعالیت نسبت به حالت پایه و پس از مکملیاری بهطور معنیداری بیشتر بود (0/05>P).
نتیجهگیری
بر اساس نتایج این تحقیق مکمل عصارۀ دانۀ انگور سیاه احتمالا افزایش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی پس از فعالیت حاد در دختران غیر ورزشکار را به همراه داشته باشد. |
|
واژههای کلیدی: فشار اکسایشی، فعالیت هوازی درمانده ساز، عصارۀ دانۀ انگور. |
|
متن کامل [PDF 1240 kb]
(15 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی ورزشی دریافت: ۱۳۹۷/۶/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۷/۹/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|