[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 7، شماره 2 - ( سال هفتم، شماره دوم، تابستان 1398 ) ::
دوره 7 شماره 2 مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور - صفحه 73 - 87 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضد بیوفیلمی عصاره نعناع بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از بیماران بستری شهرستان تبریز
پریا وقری1 ، سید منصور آل طه* 2
1- گروه زیست شناسی، دانشکده تحصیلات تکمیلی، واحد بناب، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایران
2- گروه زیست شناسی، دانشکده تحصیلات تکمیلی، واحد بناب، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایران ، manal239@yahoo.com
چکیده:   (423 مشاهده)
مقدمه
بیوفیلم­‌ها ممکن است بر روی سطوح زنده یا غیر زنده تشکیل شوند و در محیط طبیعی، صنعتی و بیمارستان شایع باشند. سودوموناس آئروژینوزا عامل پاتوژنیک بوده و پتانسیل بالایی برای تشکیل بیوفیلم دارد. تحقیق در مورد داروهای گیاهی برای مقابله با بیوفیلم از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از این تحقیق تعیین اثر عصاره نعناع بر روی باکتری و بیوفیلم جدایه‌های سودوموناس آئروژینوزا و تعیین فراوانی ژن pelF و ارتباط آن با تشکیل بیوفیلم می­‌باشد.
مواد و روش­‌ها
208 سویه بالینی جمع­‌آوری شد. بعد از عصاره­‌گیری تاثیر آن بر روی رشد سودوموناس آئروژینوزا بررسی گردید و مقدار MIC و MBC عصاره نعناع تعیین شد. زمان مناسب و شدت تشکیل بیوفیلم به صورت ضعیف، متوسط و قوی سنجیده شد و کمترین غلظت مهار بیوفیلم توسط عصاره نعناع (BIC) تعیین گردید. سپس حضور ژن pelF توسط PCR بررسی شد.
یافته‌­ها
عصاره نعناع باعث تشکیل هاله عدم رشد بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا گردید و غلظت MIC و MBC عصاره نعناع به ترتیب 50  و 100 میلی گرم بر میلی لیتر تعیین شد. زمان مناسب تشکیل بیوفیلم 48 ساعت تعیین گردید و کمترین غلظت مهار بیوفیلم توسط عصاره نعناع 50 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. صد درصد نمونه­‌های جدا شده دارای ژن PelF بودند و این ژن رابطه معنی­‌داری با تشکیل بیوفیلم نشان داد (0/0001 =P).
نتیجه‌گیری
احتمالا می­توان از عصاره نعناع در ترکیبات مختلف برای مهار باکتری سودوموناس آئروژینوزا و مهار تشکیل بیوفیلم آن استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: سودوموناس آئروژینوزا، بیوفیلم، عصاره نعناع، ژن Pel، PCR
متن کامل [PDF 1510 kb]   (50 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: ۱۳۹۷/۸/۱۳ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۴/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: ۱۳۹۸/۲/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۸/۴/۱۵ | انتشار الکترونیک: ۱۳۹۸/۴/۱۵
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

vaghri P, Aletaha M. Anti-biofilm effect of peppermint extract on Pseudomonas aeruginosa that isolated of hospitalized patients in Tabriz city. J Neyshabur Univ Med Sci. 2019; 7 (2) :73-87
URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-616-fa.html

وقری پریا، آل طه منصور. اثر ضد بیوفیلمی عصاره نعناع بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از بیماران بستری شهرستان تبریز . مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور. 1398; 7 (2) :73-87

URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-616-fa.html



دوره 7، شماره 2 - ( سال هفتم، شماره دوم، تابستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی نیشابور J Neyshabur Univ Med Sci

*** هرگونه کپی برداری از این سایت بدون ذکر منبع غیر قانونی و همراه با پیگیری های قضایی می باشد *** مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور *** Any copying of this site without citing the source is illegal And is associated with the pursuit of justice ***

Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3925