[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی ویژگی‌های فیزیکی نانولیپوزوم اسانس باریجه و اثر ضدمیکروبی آن بر باکتری اشریشیا کلی O157:H7
دکتر مسعود نجف نجفی* 1، خانم آنیتا آریان‌مهر2، دکتر علی محمدی‌ثانی3
1- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران ، m.najafnajafi@areeo.ac.ir
2- کارشناس ارشد گروه علوم و صنایع‌غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
3- گروه علوم و صنایع‌غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
چکیده:   (100 مشاهده)
مقدمه
اشریشیا کلی یک باکتری مهم بیماریزا است که از طریق آب و مواد غذاایی آلـوده منتقـل می‌­شود. هدف از این پژوهش، ارزیابی ویژگی‌­های فیزیکی نانولیپوزوم اسانس باریجه و اثر ضدباکتریایی آن بر روی اشریشیا کلی O157:H7 بود.
مواد و روش­‌ها
نانولیپوزوم به روش هیدراسیون لایه نازک و امواج فراصوت تولید شد. اندازه ذره‌ای، شاخص بس‌پاشیدگی و کارایی سیستم درون‌پوشانی مورد بررسی گرفت. حداقل غلظت بازدارنده رشد و حداقل غلظت کشندگی اسانس و نانولیپوزوم حاوی اسانس باریجه به روش رقیق کردن در محیط مایع بر علیه باکتری اشریشیا کلیO157:H7  تعیین گردید. همچنین رشد این باکتری در مجاورت غلظت‌های مختلفی از حداقل غلظت بازدارندگی رشد اسانس در دو حالت آزاد و درون‌پوشانی شده در زمان‌های منتخب پس از کشت انجام شد.
یافته‌­ها
اندازه نانولیپوزوم خالی و نانولیپوزوم حاوی اسانس به‌ترتیب 138/76 و 81/47 نانومتر بود. همچنین نانولیپوزوم حاوی اسانس شاخص بس‌پاشیدگی کمتری داشت. کارایی درون‌پوشانی به میزان 73/26 درصد به‌دست آمد. حداقل غلظت کشندگی و حداقل غلظت بازدارندگی اسانس در حالت درون‌پوشانی نسبت به حالت آزاد کمتر بود. استفاده از اسانس آزاد با غلظت 75 درصد حداقل غلظت کشندگی در مقایسه با نمونه کنترل سبب کاهش لگاریتمی تعداد باکتری CFU/mL 3/28 و 1/12 به ترتیب در12 و 24 ساعت پس از کشت گردید. این کاهش در نانولیپوزوم حاوی اسانس به ترتیب CFU/mL 3/4 و 2/53 لگاریتم بود (0/05
<p).
نتیجه­‌گیری
نانولیپوزوم اسانس باریجه به شکل مؤفقیت‌آمیزی به‌روش هیدراسیون لایه نازک و امواج فراصوت تولید شد و اثر ضد میکروبی بیشتری بر روی اشریشیا کلی O157:H7 نسبت به اسانس آزاد داشت.
واژه‌های کلیدی: اسانس باریجه، نانولیپوزوم، ضدمیکروبی، اشریشیا کلی O157:H7
     
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: صنایع غذایی
دریافت: ۱۳۹۸/۳/۲۰ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۶/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۸/۴/۱۹ | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: ۱۳۹۸/۶/۴
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی نیشابور J Neyshabur Univ Med Sci

*** هرگونه کپی برداری از این سایت بدون ذکر منبع غیر قانونی و همراه با پیگیری های قضایی می باشد *** مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور *** Any copying of this site without citing the source is illegal And is associated with the pursuit of justice ***

Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3960