مقایسه روشهای کنگو رد آگار و کدورت لوله در تشکیل بیوفیلم در جدایههای کلبسیلا پنومونیه از موارد عفونت های ادراری بیمارستان ثامن الائمه بجنورد
|
دکتر مجید جمشیدیان مجاور1 ، دکتر حمیدرضا فرزین* 2، خانم محدثه امیری3  |
1- موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شعبه مشهد، ایران. 2- موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شعبه مشهد، ایران. ، hrfarzin@yahoo.com 3- کارشناسی ارشد رشته باکتری شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه باهنر کرمان |
|
چکیده: (174 مشاهده) |
مقدمه
بیوفیلم را میتوان یک اجتماع باکتریایی نامید که اغلب بر روی سطوح زنده یا غیر زنده تشکیل میشوند و در محیط طبیعی، صنعتی و بیمارستانها شایع میباشند. کلبسیلا پنومونیه به عنوان یک عامل پاتوژن، پتانسیل بالقوهای در ایجاد بیوفیلم دارد. پی بردن تشکیل بیوفیلم در باکتری های تشکیل دهندهی بیوفیلم دارای اهمیت می باشد. هدف از انجام این پژوهش بررسی تشکیل بیوفیلم در جدایههای کلبسیلا پنومونیه از موارد عفونتهای ادراری بیمارستان ثامن الائمه بجنورد به دو روش فنوتیپی کنگورد آگار و کدورت لوله میباشد.
مواد و روشها
در مطالعهی حاضر 30 نمونه از کشتهای مثبت دارای جدایه کلبسیلا از بیماران مبتلا به عفونت مجاری ادراری مراجعه کننده به بیمارستان ثامن الائمه شهرستان بجنورد مورد بررسی قرار گرفت. جهت تایید جدایهها تستهای بیوشیمیایی از قبیل رنگآمیزی گرم، اوره، سیمون سیترات و TSIانجام گرفت. جدایهها جهت تشکیل بیوفیلم به روش کنگو رد آگار و کدورت لوله مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها
در این پژوهش در بررسی تولید بیوفیلم به روش کنگوردآگار 50 درصد جدایهها دارای بیوفیلم قوی و 66/16 درصد دارای بیوفیلم متوسط بودند. همچنین در بررسی به روش کدورت لوله 33/33 درصد جدایهها دارای بیوفیلم قوی و 40 درصد دارای بیوفیلم متوسط بودند.
نتیجهگیری
در دو روش مورد مطالعه جدایههای مورد مطالعه قادر به تولید بیوفیلم بودند. با توجه به تولید بیوفیلم در باکتریها و اهمیت آن در بیماریزایی و ایجاد افزایش مقاومت باکتری در برابر آنتیبیوتیکهای متداول بررسی تولید بیوفیلم بسیار مهم میباشد. |
|
واژههای کلیدی: کلبسیلا پنومونیه، عفونت ادراری، تشکیل بیوفیلم، کنگوردآگار، کدورت لوله |
|
متن کامل [PDF 434 kb]
(32 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
میکروب شناسی دریافت: 1398/5/23 | ویرایش نهایی: 1399/10/1 | پذیرش: 1399/3/31 | انتشار: 1399/10/1 | انتشار الکترونیک: 1399/10/1
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|