[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 8، شماره 4 - ( سال هشتم، شماره چهارم، زمستان 1399 ) ::
دوره 8 شماره 4 مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور - صفحه 88 - 100 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف شش هفته ‌آب هندوانه بر شاخص نیتریک اکساید خون در تکواندوکاران زن نخبه
پروین آقابیگی امین1 ، محمد عزیزی* 2، وریا طهماسبی1 ، پرویز بشیری1
1- دانشگاه رازی
2- دانشگاه رازی ، azizimihammad@gmail.com
چکیده:   (695 مشاهده)
مقدمه
ارتقا عملکرد جسمانی و تأخیر در خستگی با استفاده از مکمل­های تغذیه­ای همواره مورد توجه ورزشکاران بوده است. هدف این پژوهش، بررسی تأثیر مصرف 6 هفته آب هندوانه بر شاخص نیتریک اکساید خون و عملکرد ورزشی تکواندوکاران زن نخبه بود.
مواد و روش­ها
25 تکواندوکار زن نخبه با میانگین سنی (26/2±84/21 سال)، شاخص توده بدن (37/1±87/20 کیلوگرم بر مترمربع)، حداکثر اکسیژن مصرفی (97/1±86/38 میلی‌لیتر در دقیقه برکیلوگرم وزن بدن) و سابقه تمرینی بیشتر از 5 سال به‌صورت داوطلبانه و تصادفی یک­سو کور در دو گروه مکمل آب هندوانه (15 نفر) و دارونما (10 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی­ها به مدت 6 هفته و سه روز در هفته مقدار 500 میلی‌لیتر نوشیدنی آب هندوانه یا دارونما را 45 دقیقه قبل از شروع تمرینات تکواندو مصرف کردند. نمونه­های خونی در دو مرحله قبل و پس از 6 هفته مکمل­یاری از ورید بازویی آنتی کوبیتال آزمودنی­ها گرفته شد. داده­ها با استفاده از آزمون تی­مستقل و وابسته با سطح معناداری 05/0P≤ بررسی شدند.
یافته­ها
نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد سطوح نیتریک اکساید پلاسما (016/0P=) و حداکثر اکسیژن مصرفی (001/0P=) در گروه مکمل­دهی آب ­هندوانه نسبت به دارونما افزایش معناداری داشت. از طرف دیگر درد عضلانی 24 و 48 ساعت پس از تمرینات تکواندو در پس­آزمون گروه مکمل­دهی آب هندوانه نسبت دارونما، کاهش معناداری داشت (05/0P≤.).
نتیجه­گیری
با توجه به نتایج به‌دست‌آمده مصرف آب هندوانه منجر به ریکاوری سریع‌تر و کاهش درد عضلانی 24 و 48 ساعت پس از تمرینات تکواندو در تکواندوکاران زن نخبه شد.
واژه‌های کلیدی: نیتریک اکساید، آب هندوانه، درد عضلانی، تکواندوکاران نخبه
متن کامل [PDF 560 kb]   (50 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تغذیه و رژیم درمانی
دریافت: 1398/6/11 | ویرایش نهایی: 1399/10/1 | پذیرش: 1399/2/30 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1399/3/28 | انتشار: 1399/3/10 | انتشار الکترونیک: 1399/3/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghabeigi amin P, azizi M, tahmasebi W, bashiri P. The Effects of Six Weeks Ingestion of Watermelon Juice on Nitric Oxide in Elite Female Taekwondo. J Neyshabur Univ Med Sci. 2020; 8 (4) :88-100
URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-804-fa.html

آقابیگی امین پروین، عزیزی محمد، طهماسبی وریا، بشیری پرویز. تأثیر مصرف شش هفته ‌آب هندوانه بر شاخص نیتریک اکساید خون در تکواندوکاران زن نخبه. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور. 1399; 8 (4) :88-100

URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-804-fa.html



دوره 8، شماره 4 - ( سال هشتم، شماره چهارم، زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی نیشابور J Neyshabur Univ Med Sci

*** هرگونه کپی برداری از این سایت بدون ذکر منبع غیر قانونی و همراه با پیگیری های قضایی می باشد *** مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور *** Any copying of this site without citing the source is illegal And is associated with the pursuit of justice ***

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4250