تأثیر مصرف شش هفته آب هندوانه بر شاخص نیتریک اکساید خون در تکواندوکاران زن نخبه
|
پروین آقابیگی امین1 ، محمد عزیزی* 2، وریا طهماسبی1 ، پرویز بشیری1  |
1- دانشگاه رازی 2- دانشگاه رازی ، azizimihammad@gmail.com |
|
چکیده: (695 مشاهده) |
مقدمه
ارتقا عملکرد جسمانی و تأخیر در خستگی با استفاده از مکملهای تغذیهای همواره مورد توجه ورزشکاران بوده است. هدف این پژوهش، بررسی تأثیر مصرف 6 هفته آب هندوانه بر شاخص نیتریک اکساید خون و عملکرد ورزشی تکواندوکاران زن نخبه بود.
مواد و روشها
25 تکواندوکار زن نخبه با میانگین سنی (26/2±84/21 سال)، شاخص توده بدن (37/1±87/20 کیلوگرم بر مترمربع)، حداکثر اکسیژن مصرفی (97/1±86/38 میلیلیتر در دقیقه برکیلوگرم وزن بدن) و سابقه تمرینی بیشتر از 5 سال بهصورت داوطلبانه و تصادفی یکسو کور در دو گروه مکمل آب هندوانه (15 نفر) و دارونما (10 نفر) قرار گرفتند. آزمودنیها به مدت 6 هفته و سه روز در هفته مقدار 500 میلیلیتر نوشیدنی آب هندوانه یا دارونما را 45 دقیقه قبل از شروع تمرینات تکواندو مصرف کردند. نمونههای خونی در دو مرحله قبل و پس از 6 هفته مکملیاری از ورید بازویی آنتی کوبیتال آزمودنیها گرفته شد. دادهها با استفاده از آزمون تیمستقل و وابسته با سطح معناداری 05/0P≤ بررسی شدند.
یافتهها
نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد سطوح نیتریک اکساید پلاسما (016/0P=) و حداکثر اکسیژن مصرفی (001/0P=) در گروه مکملدهی آب هندوانه نسبت به دارونما افزایش معناداری داشت. از طرف دیگر درد عضلانی 24 و 48 ساعت پس از تمرینات تکواندو در پسآزمون گروه مکملدهی آب هندوانه نسبت دارونما، کاهش معناداری داشت (05/0P≤.).
نتیجهگیری
با توجه به نتایج بهدستآمده مصرف آب هندوانه منجر به ریکاوری سریعتر و کاهش درد عضلانی 24 و 48 ساعت پس از تمرینات تکواندو در تکواندوکاران زن نخبه شد. |
|
واژههای کلیدی: نیتریک اکساید، آب هندوانه، درد عضلانی، تکواندوکاران نخبه |
|
متن کامل [PDF 560 kb]
(50 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
تغذیه و رژیم درمانی دریافت: 1398/6/11 | ویرایش نهایی: 1399/10/1 | پذیرش: 1399/2/30 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1399/3/28 | انتشار: 1399/3/10 | انتشار الکترونیک: 1399/3/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|