[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 8، شماره 4 - ( سال هشتم، شماره چهارم، زمستان 1399 ) ::
دوره 8 شماره 4 مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور - صفحه 55 - 64 برگشت به فهرست نسخه ها
آنالیز گیاه Scabiosa olivieri و بررسی خصوصیات ضد میکروبی آن
دکتر نسرین سرتیپ‌نیا* 1، آقای محمد نقی زاده2 ، دکتر سید محمد مهدی حمدی2 ، دکتر جواد آراسته2
1- ران، دانشگاه آزاد اسلامی ، nsartipnia@gmail.com
2- ران، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (164 مشاهده)
مقدمه
مقاومت میکروارگانیسم­ها به آنتی­بیوتیک­ها در حال افزایش است و محققان به فکر جایگزین کردن عوامل ضدمیکروبی موثر و با عوارض جانبی کمتر می­باشند. یکی از استراتژی­ها، تمرکز بر فعالیت­های فیتوشیمیایی با خاصیت ضدمیکروبی است. در حال حاضر محققان، گیاهان مختلفی را مورد بررسی قرار داده­اند که می­توانند منبع بالقوه­ای برای عوامل مختلف ضدمیکروبی باشند. عصاره­ی گونه­های Scabiosa دارای خاصیت بالای آنتی­اکسیدانی، فلاونوئیدی و ترپنی می­باشد.
مواد و روش­ها
پس از جمع­آوری گیاه و آماده­سازی عصاره­ی متانولی، ابتدا جهت شناسایی ترکیبات فیتوشیمیایی عصاره، آنالیز گاز کروماتوگرافی طیف نگار جرمی (GC/MS) صورت گرفت. سپس توسط روش­ میکروبراث دایلوشن، حداقل غلظت مهارکنندگیMIC) ) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) برای Escherichia coli، Staphylococcus aureus وCandida albicans محاسبه گردید.
یافته­ها
آنالیز ترکیبات شیمیایی عصاره، 85 ترکیب را نشان داد که بیشترین آن مربوط به آلفا لینولنیک اسید، پالمتیک اسید، P-xylene و فیتول می­باشد. همچنین مقدار MIC برای باکتری­های S. aureus ، E. coliو C. albicans، به ترتیب برابر 5/2 ، 25 و mg/ml 50 تعیین گردید. مقدارMBC  نیز برای باکتری­های S.aureus و E.coli برابر mg/ml 50 و برای قارچ C.albicans mg/ml 100 به دست آمد. کلیه تستها بصورت دوتایی گذاشته شدند.
نتیجه­گیری
نتایج این تحقیق نشان داد که با توجه به اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی این گیاه، استفاده از عصاره آن می­تواند به عنوان جایگزینی با حداقل اثرات جانبی جهت درمان عفونت­های رایج و بیماری‌های التهابی استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: Scabiosa olivieri، اثر ضدباکتریایی، اثر ضد قارچی، عصاره
متن کامل [PDF 610 kb]   (31 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: 1398/9/13 | ویرایش نهایی: 1399/10/1 | پذیرش: 1399/3/24 | انتشار: 1399/10/1 | انتشار الکترونیک: 1399/10/1
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sartipnia N, Naghizadeh M, Hamdi S M M, Arasteh J. Analysis of Scabiosa olivieri and its antimicrobial properties. J Neyshabur Univ Med Sci. 2020; 8 (4) :55-64
URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-852-fa.html

سرتیپ‌نیا نسرین، نقی زاده محمد، حمدی سید محمد مهدی، آراسته جواد. آنالیز گیاه Scabiosa olivieri و بررسی خصوصیات ضد میکروبی آن. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور. 1399; 8 (4) :55-64

URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-852-fa.html



دوره 8، شماره 4 - ( سال هشتم، شماره چهارم، زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی نیشابور J Neyshabur Univ Med Sci

*** هرگونه کپی برداری از این سایت بدون ذکر منبع غیر قانونی و همراه با پیگیری های قضایی می باشد *** مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور *** Any copying of this site without citing the source is illegal And is associated with the pursuit of justice ***

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4250