آنالیز گیاه Scabiosa olivieri و بررسی خصوصیات ضد میکروبی آن
|
دکتر نسرین سرتیپنیا* 1، آقای محمد نقی زاده2 ، دکتر سید محمد مهدی حمدی2 ، دکتر جواد آراسته2  |
1- ران، دانشگاه آزاد اسلامی ، nsartipnia@gmail.com 2- ران، دانشگاه آزاد اسلامی |
|
چکیده: (164 مشاهده) |
مقدمه
مقاومت میکروارگانیسمها به آنتیبیوتیکها در حال افزایش است و محققان به فکر جایگزین کردن عوامل ضدمیکروبی موثر و با عوارض جانبی کمتر میباشند. یکی از استراتژیها، تمرکز بر فعالیتهای فیتوشیمیایی با خاصیت ضدمیکروبی است. در حال حاضر محققان، گیاهان مختلفی را مورد بررسی قرار دادهاند که میتوانند منبع بالقوهای برای عوامل مختلف ضدمیکروبی باشند. عصارهی گونههای Scabiosa دارای خاصیت بالای آنتیاکسیدانی، فلاونوئیدی و ترپنی میباشد.
مواد و روشها
پس از جمعآوری گیاه و آمادهسازی عصارهی متانولی، ابتدا جهت شناسایی ترکیبات فیتوشیمیایی عصاره، آنالیز گاز کروماتوگرافی طیف نگار جرمی (GC/MS) صورت گرفت. سپس توسط روش میکروبراث دایلوشن، حداقل غلظت مهارکنندگیMIC) ) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) برای Escherichia coli، Staphylococcus aureus وCandida albicans محاسبه گردید.
یافتهها
آنالیز ترکیبات شیمیایی عصاره، 85 ترکیب را نشان داد که بیشترین آن مربوط به آلفا لینولنیک اسید، پالمتیک اسید، P-xylene و فیتول میباشد. همچنین مقدار MIC برای باکتریهای S. aureus ، E. coliو C. albicans، به ترتیب برابر 5/2 ، 25 و mg/ml 50 تعیین گردید. مقدارMBC نیز برای باکتریهای S.aureus و E.coli برابر mg/ml 50 و برای قارچ C.albicans mg/ml 100 به دست آمد. کلیه تستها بصورت دوتایی گذاشته شدند.
نتیجهگیری
نتایج این تحقیق نشان داد که با توجه به اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی این گیاه، استفاده از عصاره آن میتواند به عنوان جایگزینی با حداقل اثرات جانبی جهت درمان عفونتهای رایج و بیماریهای التهابی استفاده نمود. |
|
واژههای کلیدی: Scabiosa olivieri، اثر ضدباکتریایی، اثر ضد قارچی، عصاره |
|
متن کامل [PDF 610 kb]
(31 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
میکروب شناسی دریافت: 1398/9/13 | ویرایش نهایی: 1399/10/1 | پذیرش: 1399/3/24 | انتشار: 1399/10/1 | انتشار الکترونیک: 1399/10/1
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|