[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 8، شماره 4 - ( سال هشتم، شماره چهارم، زمستان 1399 ) ::
دوره 8 شماره 4 مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور - صفحه 1 - 21 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر متداول‌ترین ترکیبات پری‌بیوتیک، با تاکید بر اینولین
دکتر جلال احسانی1 ، دکتر محمد محسن زاده* 2، دکتر مرتضی خمیری3 ، دکتر عظیم قاسم نژاد3 ، دکتر صدیقه ابراهیمی1
1- دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
2- دانشگاه فردوسی مشهد ، mohsenzad@um.ac.ir
3- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (239 مشاهده)
 مقدمه
 پری­بیوتیک­ها، مواد غیر قابل هضم در قسمت­های فوقانی دستگاه گوارش هستند که به علت تحریک رشد و فعالیت دسته­ای از باکتری­های مفید موجود در کولون (پروبیوتیک­ها) تأثیر مثبتی در بهبود سلامت میزبان دارند. فروکتوالیگوساکاریدهای با زنجیره­ی کوتاه مانند فیبر β- گلوکان، نشاسته­ی مقاوم، پکتین، اینولین و بسیاری از کربوهیدرات­های غیرقابل هضم مثال­هایی از ترکیبات پری­بیوتیک می­باشند. اینولین یک پلیمر زیستی ذخیره­ای متشکل از مولکولهای D- فروکتوز با پیوندهای (1    2) β بوده که در انتها واجد یک مولکول D- گلوکز با پیوند (2     1) α می باشد. پیکربندی اینولین و آرایش مونومرهای فروکتوز باعث می­شود اینولین در دستگاه گوارش انسان غیر قابل هضم باشد و سطوح قند خون افزایش پیدا نکند. اینولین اثرات سودمندی بر ترکیب فلور روده، جذب مواد معدنی، ترکیب چربی خون و جلوگیری از سرطان روده­ی بزرگ دارد. اینولین رشد میکروارگانیزم‌های مفید سلامت بخش را تحریک و در مقابل، باکتری­های انتروپاتوژنیک را مهار می­کند. میکروارگانیزم­های مفید، اینولین را تخمیر کرده و ترکیبات اسیدی مانند اسیدهای چرب کوتاه زنجیر با قابلیت کاهش pH در روده­ی بزرگ و مهار پاتوژن‌ها را تولید می­کنند. مقدار اینولین در گیاهان مختلف از 1% در موز تا بیشتر از 15% در ریشه­ی کاسنی متغیراست. اینولین نوع فروکتان به طور عمده در انواع گیاهان دو لپه­ای متعلق به تیره­ی آستراسه شامل کاسنی، سیب زمینی ترشی، کنگرفرنگی، قاصدک و گل کوکب یافت می‌شود. مطالعه حاضر به معرفی متداول‌ترین ترکیبات پری بیوتیک سلامت بخش و به طور ویژه اینولین می پردازد.
واژه‌های کلیدی: الیگوساکاریدها، اینولین، پری‌بیوتیک‌ها، فیبرها، غذاهای فراسودمند، کنگرفرنگی
متن کامل [PDF 714 kb]   (66 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: صنایع غذایی
دریافت: 1399/1/19 | ویرایش نهایی: 1399/10/1 | پذیرش: 1399/7/7 | انتشار: 1399/10/1 | انتشار الکترونیک: 1399/10/1
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ehsani J, Mohsenzadeh M, Khomeiri M, Ghasemnezhad A, Ebrahimi S. A review of the most common prebiotic combinations, with an emphasis on inulin. J Neyshabur Univ Med Sci. 2020; 8 (4) :1-21
URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-924-fa.html

احسانی جلال، محسن زاده محمد، خمیری مرتضی، قاسم نژاد عظیم، ابراهیمی صدیقه. مروری بر متداول‌ترین ترکیبات پری‌بیوتیک، با تاکید بر اینولین. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور. 1399; 8 (4) :1-21

URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-924-fa.html



دوره 8، شماره 4 - ( سال هشتم، شماره چهارم، زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی نیشابور J Neyshabur Univ Med Sci

*** هرگونه کپی برداری از این سایت بدون ذکر منبع غیر قانونی و همراه با پیگیری های قضایی می باشد *** مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور *** Any copying of this site without citing the source is illegal And is associated with the pursuit of justice ***

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4250