[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 6، شماره 3 - ( سال ششم، شماره سوم، پائیز 1397 ) ::
دوره 6 شماره 3 مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور - صفحه 76 - 86 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر سمیت ارگانی و عوارض بالینی ناشی از زعفران
امید مهرپور1، طاهره فرخنده2، محمد ابراهیم روان بخش3، امیر حسین ابراهیمی3، سعید سمرقندیان* 4
1- مرکز دارو و سم شناسی راکی، دنور، آمریکا
2- مرکز تحقیقـات بیماریهای قلب و عروق، دانشگـاه علوم پزشکـی بیرجند ، بیرجـند ،ایـران
3- مرکز تحقیقـات مسمومیت ها و سوء مصرف مواد، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
4- دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ، samarghandians@mums.ac.ir
چکیده:   (708 مشاهده)
مقدمه
زعفران گیاهی چند ساله متعلق به خانواده زنبق می­باشد که از دیرباز در طب سنتی به عنوان دارویی موثر جهت درمان بیماری­‌های چشمی، سیستم عصبی، گوارشی، کلیوی، قلبی عروقی، تنفسی و تولیدمثلی مورد استفاده می­‌باشد. تحقیقات فارماکولوژیک اثرات آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و آنتی آپوپتوسیس (مرگ پیش بینی شده)  زﻋﻔﺮان و ﻣﻮاد ﻣﻮﺛﺮه آن را نشان داده‌­اند. با این وجود، گزارشاتی مبنی بر اثرات سمی زعفران و مواد موثره آن (کروسین، کروستین، سافرانال) ارائه گردیده است. مطالعه حاضر مروری بر مستندات علمی موجود در زمینه اثرات سمی زعفران و مواد  موثره آن می‌­باشد.
مواد و روش‌­ها
ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ارزﻳﺎﺑﻲ اثرات سمی و عوارض جانبی زﻋﻔﺮان و مواد موثره آن ﻣﻘﺎﻻت انگلیسی در پایگاه‌­های اطلاعاتی Pubmed، Scopus و Google Scholar با کلمات کلیدیCrocus sativus، saffron،safranal ،toxicity ، crocetin، crocin، picrocrocin موجود تا 2019 میلادی جستجو گردید.
یافته­‌ها
مطالعه حاضر اطلاعات طبقه­‌بندی شده در مورد اثرات سمیت ارگانی زعفران و مواد موثره آن و همچنین عوارض جانبی آن در انسان ارائه می‌­دهد. نتایج این پژوهش نشان داد دوزهای درمانی زعفران و مواد موثره آن در دوزهای درمانی در مطالعات بالینی و تجربی عوارض سمی ایجاد نمی­‌کنند.
نتیجه­‌گیری
با توجه به محدودیت­‌های مطالعات انجام شده در زمینه اثرات سمی زعفران و مواد موثره آن در انسان، ایمنی این گیاه نامشخص است. لذا پرهیز از مصرف دوزهای بالای آن به خصوص در زنان باردار اکیدا توصیه می‌­گردد.
واژه‌های کلیدی: زعفران، سافرانال، کروسین، کروستین، سمیت
متن کامل [PDF 973 kb]   (139 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: داروسازی
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۱۹ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۰/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۷/۸/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۰/۲۴ | انتشار الکترونیک: ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehrpour O, Farkhondeh T, Ravanbakhsh M, Ebrahimi A, Samarghandian S. Saffron, Organ Toxicity and Clinical Complications: A Review . J Neyshabur Univ Med Sci. 2018; 6 (3) :76-86
URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-651-fa.html

مهرپور امید، فرخنده طاهره، روان بخش محمد ابراهیم، ابراهیمی امیر حسین، سمرقندیان سعید. مروری بر سمیت ارگانی و عوارض بالینی ناشی از زعفران. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور. 1397; 6 (3) :76-86

URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-651-fa.html



دوره 6، شماره 3 - ( سال ششم، شماره سوم، پائیز 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی نیشابور J Neyshabur Univ Med Sci

*** هرگونه کپی برداری از این سایت بدون ذکر منبع غیر قانونی و همراه با پیگیری های قضایی می باشد *** مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور *** Any copying of this site without citing the source is illegal And is associated with the pursuit of justice ***

Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3921