[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 6، شماره 4 - ( سال ششم، شماره چهارم، زمستان 1397 ) ::
دوره 6 شماره 4 مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور - صفحه 62 - 77 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر کوتاه‌مدت مکمل‌یاری عصارۀ دانۀ انگور سیاه بر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی دختران غیر ورزشکار پس از یک جلسه فعالیت هوازی درمانده ساز
شیما طاهرخانی1 ، حمید محبی1 ، حمید اراضی* 2، ریحانه سریری3
1- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
2- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران ، hamidarazi@yahoo.com
3- گروه بیوشیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده:   (1134 مشاهده)
مقدمه
هدف این پژوهش، بررسی تأثیر مکمل‌یاری کوتاه‌مدت عصارۀ دانۀ انگور سیاه بر فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی پس از یک جلسه فعالیت هوازی حاد در دختران غیر ورزشکار بود.
مواد و روش‌‌ها
16 دانشجوی دختر غیر ورزشکار به ‌شکل تصادفی به 2 گروه 8 نفری عصارۀ دانۀ انگور سیاه (مصرف 3 کپسول 100 میلی‌گرمی در روز به مدت 4 هفته) و دارونما (مصرف 3 کپسول 100 میلی‌گرمی مالتودکسترین در روز به مدت 4 هفته) تقسیم شدند. نمونه خونی در سه مرحله قبل و پس از 4 هفته مکمل‌یاری و بلافاصله پس از فعالیت هوازی بروس گرفته شد. داده‌ها از طریق آزمون‌ تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر در سطح معنی‌داری 0/05=α بررسی شدند.
یافته‌‌ها
نتایج نشان داد فعالیت آنزیم‌های سوپر اکسید دیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و پراکسیداز (POD) بین 2 گروه در حالت پایه و پس از مکمل‌یاری، تفاوت معنی‌داری نداشت. فعالیت آنزیم کاتالاز (CAT) پس از مکمل‌یاری بین 2 گروه معنی‌دار بود (0/05>P). فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی در گروه مداخله در حالت پایه نسبت به پس از مکمل‌یاری و پس از فعالیت به‌ شکل معنی‌داری کمتر بود (0/05>P). میانگین فعالیت این آنزیم‌ها پس از فعالیت به‌‌طور معنی‌داری نسبت به پس از مکمل‌یاری در گروه مداخله بیشتر بود (0/05>P). در گروه دارونما در زمان پس از فعالیت نسبت به حالت پایه و پس از مکمل‌یاری به‌طور معنی‌داری بیشتر بود (0/05>P).
نتیجه‌‌گیری
بر اساس نتایج این تحقیق مکمل عصارۀ دانۀ انگور سیاه احتمالا افزایش فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی پس از فعالیت حاد در دختران غیر ورزشکار را به همراه داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: فشار اکسایشی، فعالیت هوازی درمانده ساز، عصارۀ دانۀ انگور.
متن کامل [PDF 1240 kb]   (324 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی
دریافت: ۱۳۹۷/۶/۱۴ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۱/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۹/۲۸ | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: ۱۳۹۷/۱۱/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷ | انتشار الکترونیک: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taherkhani S, Mohebbi H, Arazi H, Sariri R. Short-term effects of grape seed extract supplementation on the antioxidant capacity of non-athlete girls following an exhaustive aerobic exercise. J Neyshabur Univ Med Sci. 2019; 6 (4) :62-77
URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-596-fa.html

طاهرخانی شیما، محبی حمید، اراضی حمید، سریری ریحانه. اثر کوتاه‌مدت مکمل‌یاری عصارۀ دانۀ انگور سیاه بر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی دختران غیر ورزشکار پس از یک جلسه فعالیت هوازی درمانده ساز. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور. 1397; 6 (4) :62-77

URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-596-fa.html



دوره 6، شماره 4 - ( سال ششم، شماره چهارم، زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی نیشابور J Neyshabur Univ Med Sci

*** هرگونه کپی برداری از این سایت بدون ذکر منبع غیر قانونی و همراه با پیگیری های قضایی می باشد *** مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور *** Any copying of this site without citing the source is illegal And is associated with the pursuit of justice ***

Persian site map - English site map - Created in 0.22 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3970