[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 7، شماره 1 - ( سال هفتم، شماره یکم، بهار 1398 ) ::
دوره 7 شماره 1 مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور - صفحه 70 - 81 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فنوتیپی و مولکولی تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs) بین سویه-های اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی در همدان
- هادی حسین پور1 ، حمید معتمدی1 ، علی محمدی بردبری2 ، رسول یوسفی مشعوف* 3
1- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
3- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، Yousefimash@gmail.com
چکیده:   (744 مشاهده)
مقدمه
یکی از دلایل بروز مقاومت دارویی در ایزوله‌­های اشریشیاکلی تولید آنزیم‌­های وسیع الطیف می‌­باشد. استفاده گسترده از آنتی­بیوتیک‌­ها در صنعت کشاورزی و دامپروری، افزایش روزافزون مقاومت آنتی­‌بیوتیکی را به همراه داشته است. لذا هدف از این پژوهش، بررسی فنوتیپی و مولکولی تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs) در بین سویه‌­های اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی می‌باشد.
مواد و روش‌­ها
این مطالعه به صورت توصیفی-مقطعی بر روی 93 ایزوله اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی و ماکیان شهر همدان در سال 1396 انجام گرفت. سپس بررسی حساسیت میکروبی ایزوله­‌های مولد بتالاکتاماز با استفاده از روش دیسک ترکیبی (Combined teat, CT) و بر اساس دستورالعمل (2015) تعیین شد. همچنین، شناسایی مولکولی ژن­های تولید کننده ESBLs ( blaSHV، blaCTX-1 و blaTEM-1) با استفاده از روش PCR صورت گرفت.
یافته­‌ها
ارزیابی الگوی حساسیت میکروبی نشان داد که بیشترین مقاومت آنتی‌بیوتیکی نسبت به نالیدیکسیک اسید (88/4 درصد)، آمپی سیلین (76/8 درصد)، تتراسیکلین (82/8 درصد) و سولفومتاکسازول (67 درصد) مشاهده شد. در این مطالعه مقاومت نسبت به سفتازیدیم، سفوکسیتین، آزترونام، سفوتاکسیم مشاهده نشد. بررسی ژنوتیپی با استفاده از روش PCR نشان داد که میزان فراوانی ژن­‌های blaSHV، blaCTX-1 و blaTEM-1 در ایزوله­‌های اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی به ترتیب 37/5، 35/19 و 03/29 درصد می‌­باشد.
نتیجه­‌گیری
ایزوله­‌های اشریشیا کلی جدا شده از مواد غذایی مقاومت نسبتاً بالایی نسبت به آنتی­‌بیوتیک‌­های نظیر آمپی سیلین، سولفومتاکسازول و تتراسایکلین از خود نشان دادند. از سویی دیگر تکنیک PCR در مقایسه با روش کشت از حساسیت بالاتری برخوردار می‌­باشد.
کلیدواژه­‌ها
اشرشیاکلی، بتا لاکتامازهای وسیع­الطیف (ESBLsPCR
واژه‌های کلیدی: اشریشیاکلی، بتا لاکتاماز های وسیع الطیف (PCR، (ESBLs
متن کامل [PDF 1491 kb]   (201 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: ۱۳۹۷/۱۱/۲۳ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۴/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: ۱۳۹۸/۲/۷ | انتشار: ۱۳۹۸/۲/۹ | انتشار الکترونیک: ۱۳۹۸/۲/۹
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hossinpour H, motamedi H, Mohammadi Bardbori A, Yousefi Mashouf R. The phenotypic and molecular analysis of the production of broad-spectrum beta-lactamases (ESBLs) among strains of Escherichia coli isolated from food in Hamedan. J Neyshabur Univ Med Sci. 2019; 7 (1) :70-81
URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-684-fa.html

حسین پور هادی، معتمدی حمید، محمدی بردبری علی، یوسفی مشعوف رسول. بررسی فنوتیپی و مولکولی تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs) بین سویه-های اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی در همدان. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور. 1398; 7 (1) :70-81

URL: http://journal.nums.ac.ir/article-1-684-fa.html



دوره 7، شماره 1 - ( سال هفتم، شماره یکم، بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی نیشابور J Neyshabur Univ Med Sci

*** هرگونه کپی برداری از این سایت بدون ذکر منبع غیر قانونی و همراه با پیگیری های قضایی می باشد *** مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور *** Any copying of this site without citing the source is illegal And is associated with the pursuit of justice ***

Persian site map - English site map - Created in 0.23 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3970