:: دوره 7، شماره 4 - ( سال هفتم، شماره چهارم، زمستان 1398 ) ::
دوره 7 شماره 4 مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور - صفحه 1 - 15 برگشت به فهرست نسخه ها
چای و چربی سوزی در ورزش: مروری بر شواهد موجود
امیرحسین احمدی حکمتی کار1 ، محسن ابراهیمی* 2
1- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
2- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران ، mebrahimi@semnan.ac.ir
چکیده:   (2352 مشاهده)
با پیشرفت جامعه و ماشینی شدن زندگی، فعالیت بدنی افراد کمتر شده است و همین عامل سبب می شود با بیماری به نام چاقی دست و پنجه نرم کنند. چاقی اغلب در اثر مصرف غذای زیاد و  فعالیت کم به وجود می آید و خطراتی همچون، بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع 2، مشکلات گوارشی، سرطان و ... را به همراه دارد. استفاده از مکمل های چربی سوز با یا بدون ورزش یکی از روش های مرسوم برای مقابله با چاقی می باشد. یکی از این مکمل های پر طرفدار چای ها می باشد. برخی شواهد نشان می دهد مصرف چای قبل از ورزش موجب افزایش چربی سوزی در ورزش می شود. اثرات مصرف آن در طولانی مدت نیز بر کاهش وزن در برخی تحقیقات نشان داده شده است. در این مقاله سعی شده است تا به بررسی اثرات کوتاه مدت و بلند مدت چای (سیاه، اولانگ، سبز و سفید) بر شاخص های چربی سوزی و ترکیب بدن در کنار تمرینات ورزشی طولانی مدت، فعالیت ورزشی کوتاه مدت بر پایه مرور پژوهش‌های صورت گرفته در این زمینه، بپردازیم. مقالات به صورت انگلیسی و فارسی از پایگاه های Science Direct، PubMed، Scopus، Web of Science، Springer، Google Scholar، SID  و در دامنه ای از سال ها (1992 تا 2019) مورد بررسی قرار گرفته جمع آوری شده است.
واژه‌های کلیدی: چای، چاقی، چربی سوزی، فعالیت بدنی
متن کامل [PDF 1428 kb]   (434 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی
دریافت: 1398/6/3 | ویرایش نهایی: 1399/4/9 | پذیرش: 1398/7/10 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1398/8/10 | انتشار: 1398/12/11 | انتشار الکترونیک: 1398/12/11


XML   English Abstract   Print



دوره 7، شماره 4 - ( سال هفتم، شماره چهارم، زمستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها